studieturen til Bornholm dumpede vi helt tilfældigt ind på et China Tea House, som ud over at servere skøn te og kaffe også solgte alverdens økologiske krydderier. I løs vægt – så vi var flere, der fik små poser med hjem af spændende krydderier. Jeg fik en pose med nigellafrø. Dem har jeg aldrig haft før, så nu skulle de bruges i et brød. Det blev ganske lækkert.

Brød med nigellafrø

10 gr. gær

3 dl. vand

1 tsk. groft salt

1 tsk. nigellafrø

1 spsk. olie

75 gr. fuldkornsmel

75 gr. durum mel

ca. 300 gr. hvedemel

Rør gæren ud i vandet og tilsæt de øvrige ingredienser – hvedemelet lidt af gangen. Æltes til en fin dej, der hæver et par timer, før den slås ned og lægges på en plade med bagepapir. Tryk brødet ret fladt. Pensl det med olie og drys lidt nigellafrø på. Efterhæver mens ovnen varmer op til 220 grader. Bager ca. 20 minutter og afkøler på en rist.

Og du har det fineste brød med sej krumme og god smag. Perfekt som madbrød eller bare til at gumle på – hvis du ligesom jeg godt kan li’ nybagt brød og spise det, som det er 🙂

Det er en god idé at komme nigellafrøene i dejen, for de falder let af, når de bruges som pynt.

Og så er det weekend 🙂 Dejligt – med sommer i skønne farver og smukke toner:

“Danmark nu blunder den lyse nat” …” det er jo næsten ikke mørkt i denne tid 🙂

Jette