På en smuk morgen, klar himmel og græs der knaser, når det betrædes. Hønsenes vand er frosset til is, og tøjet på tørresnorren er stivnet i fine former 🙂
Det er vinterferie for mange – ikke her – men konfirmanderne er her ikke, så der er stille denne morgen.
Sidste uge fik de kage 🙂 det antyder overskriften.
Men det kunne nu have været kage til enhver anden anledning. Nu blev det bare konfirmanderne 🙂 som en lille hilsen inden de gik på vinterferie.
En helt almindelig bradepandekage, med lidt revet marcipan og appelsinsaft i – begge dele var noget, der skulle bruges nu! Men i en kage fungerer det fint, selv om marcipanen er blevet en anelse tør og appelsinen er lidt runken – og konfirmanderne vil bare gerne have kage 🙂
Bradepandekage med marcipan og appelsin (ca. 15 stk.)
150 gr. smør/margarine
150 gr. sukker
3 æg, fra skønne høns
250 gr. mel
1 tsk. bagepulver
1 dl. appelsinsaft
75 gr. revet marcipan
Rør smør og sukker grundigt sammen og tilsæt æg et ad gangen og pisk godt mellem hvert æg. Vend de øvrige ingredienser i og rør godt rundt, så det hele blandes. Dejen kommes i en form (ca. 20 x 20 cm) beklædt med bagepapir og bager ca. 45 minutter ved 175 grader.
Afkøler i formen og kan eventuelt pyntes med lidt smeltet chokolade.
Skæres i passende stykker – og så er der kage 🙂
En enkel og hurtig kage – somme tider er det godt at have den slags opskrifter på lager.
Ønsker dig en skøn vinterdag.
Jette
Skriv et svar