Jeg har spist ret så mange smuldreæblekager i mit liv 🙂 Min mor bagte dem ofte i min barndom, og min søster serverer det også gerne. Og det smager godt.

Men som en blogger skrev, så er det svært at tage pæne billeder af smuldreæblekager. Og det har hun helt ret i.

Måske kan du ane en flettet kurv omkring det ildfaste fad – det vidner om en svunden tid – tilbage i 80’erne, hvor det var meget moderne  med sådan en sivkurv til at sætte det varme fad i. Hver tid sin charme 🙂

Smuldreæblekage (8-9 pers.)

ca. 1 kilo skrællede æbler, i både

50 gr. rørsukker

25 gr. hasselnødder, grofthakkede

75 gr. rosiner

Smuldredej

250 gr. mel

50 gr. havregryn

200 gr. smør

125 gr. sukker

½ vaniljestang, korn derfra

2 tsk. kanel

Smuldr smør i mel og havregryn – gerne på foodprocessor – den er virkelig god til det 🙂 Tilsæt sukker, vanilje og kanel og bland det hele godt.

I et stort ildfast fad kommes alle æblebådene og drysses med sukker, nødder og rosiner. Fordel dejen på toppen.

Bag kagen ca. 45 minutter ved 175 gr. Serveres lun med creme fraiche eller flødeskum.

På en smuk morgen – først i december.

Jette