Det er lidt som om, at julens krydderier kommer snigende ind på en. Som dagene bliver kortere og det er hyggeligt at sidde inden for – så melder lysten til varme krydderier sig også.
Og det er længe siden jeg sidst har bagt en brownie, så det skulle prøves med ingefær og kanel – og valnødder. Jeg tog udgangspunkt i denne opskrift.
Brownie med krydderier (9 stk.)
80 gr. smør
100 gr. mørk chokolade
2 æg, fra skønne høns
75 gr. mørk farin
100 gr. sukker
1 tsk. vaniljesukker
½ tsk. ingefær
½ tsk. kanel
2 spsk. kakao
100 gr. mel
40 gr. valnødder
Smelt smør og halvdelen af chokoladen over svag varme. Kom æg og de forskellige slags sukker i en skål og pisk lystigt. Tilsæt chokoladeblandingen og pisk grundigt. Sigt mel og kakao og vend det i dejen sammen med krydderier, hakkede valnødder og den sidste halvdel af chokoladen – der er hakket groft.
Fordel dejen i en 18×18 cm form, foret med bagepapir, og bag kagen ved 180 grader i 20 minutter. Afkøler i formen.
Chokoladetop
75 gr. mørk chokolade
1 spsk. smør
1 spsk. piskefløde
Smelt chokoladen ved svag varme og smelt derefter smørret deri. Til sidst røres fløden i. Den lune masse fordeles på den afkølede kage.
Drysses evt. med hakkede (pistacie)kerner, og skæres ud i fine stykker.
Velbekomme – så er der lækker kage 🙂
Og god at hygge sig med i weekenden, hvor der vist mest er vådt og koldt udenfor – jeg glæder mig allerede til at sidde i sofaen med kaffe, kage og godt selskab 🙂
Rigtig dejlig weekend.
Jette
Skriv et svar