Utroligt, at der kan blive ved med at dukke nye varianter op af brownies 🙂 Men jeg er faldet over en igen – og den måtte selvfølgelig afprøves. Det særlige ved denne udgave er, at der er et lag chokolade på toppen og oven på igen, er der drysset med saltede nødder! En spændende og anderledes kombination.
Jeg lavede kagen, så der kun kom nødder på halvdelen af kagen – så var den mere gangbar her i huset 🙂
Opskriften har jeg fundet i et blad, men den stammer oprindelig fra bogen: “Grillbar” af Louisa Lorang. Men eftersom grill og mine evner ikke helt er på bølgelængde, så lavede jeg det hele i ovnen 🙂 Nødderne skulle nemlig have været ristet på grill – men det gik fint med at have dem i ovnen i stedet for.
Desuden formindskede jeg opskriften lidt.
Brownie med saltede nødder
Kage
80 gr. smør
125 gr. chokolade
2 æg fra friske høns
175 gr. sukker
1 tsk. vaniljesukker
100 gr. mel
2 spsk. kakao
Smelt smør og chokolade ved svag varme. Pisk æg, sukker og vaniljesukker til en lækker og luftig æggesnaps. Pisk smør/chokoladeblandingen i, og vend til sidst det sigtede mel og kakao i dejen.
Fordeles i en form ( 18 x 18 cm) og bages ved 180 grader ca. 20 – 25 minutter. Afkøler i formen.
Saltede nødder (til en halv kage)
30 gr. blandede nødder (mandler, pistaciekerner, cashew- og hasselnødder)
1 spsk. vand
1 tsk. fint salt
Det hele blandes og fordeles i et ildfast fad og tørrer/rister i ovnen ca 15 minutter ved 180 grader. Nødderne blev ret hvide af saltet. Afkøler og hakkes groft.
Chokoladetop
100 gr. mørk chokolade, grofthakket
1 spsk. smør
1 spsk. piskefløde
Smelt chokoladen forsigtigt og rør først smør, så fløde i massen. Fordeles på kagen og der drysses med de hakkede salte nødder.
Køler af, inden kagen skæres ud og serveres.
Og så er der rigtig lækker brownie 🙂
Selv her i disse meget varme dage, så smager det ret godt med et lille stykke kølig brownie.
God og varm sommerdag.
Jette
Anna
Mmh jeg elsker brownie – lyder lækkert med saltede nødder! 😉
– Anna
anna-mad.blogspot.dk
Jette Holm Rosendal
Hej Anna. Jeg synes også brownie er i en kategori for sig 🙂 og det er ret godt med det salte og det søde sammen.
Og i øvrigt en rigtig fin blog du har, jeg har været forbi flere gange 🙂
God weekend. Jette
Thyde Living
Uhm den ser lækker ud, jeg må vist prøve den her en af dagene, hvor der kommer familie fra jylland.
God sommer