Bloggen fylder år – 2 år

Det er lidt vildt. At det er to år siden jeg skrev det første indlæg. Der er sket meget siden da – på mange planer, i køkkenet, i kreativiteten og i mit liv sådan generelt. Sådan som tilværelsen jo sætter spor hos os alle – gennem år og dag.

Sidste år var der en bageaften, da bloggenfyldte 1 år. Det er blevet droppet i år – primært fordi det hele handler om sommerhus oppe i mit hoved 🙂 Næsten.

Men det skal alligevel fejres lidt – med noget med æble og marcipan. Inspireret af disse.

Snegle med æble, birkes og marcipan (6-7 stk.)40 gr. grahamsmel

70 gr. hvedemel

40 gr. smør/margarine

10 gr. gær

1 spk. fløde

2 tsk. birkes

1 æg, fra en nydelig høne

1 nip salt

Rør gær ud i fløde, tilsæt æg, sukker, salt og birkes og rør sammen. Kom de to slags mel i en skål, smuldr smør heri. Kom gærblandingen i og ælt dejen sammen. Sættes til hævning et par timer.

Remonce

40 gr. smør

40 gr. sukker

25 gr. marcipan

1 æble

Rør smør, sukker og revet marcipan sammen. Riv æblet.

Rul den lækre let hævede dej ud i et rektangel og fordel remonce og æble derpå. Rul sammen og skær i skiver.

Kom sneglene i muffinsforme (ikke papir, som jeg gjorde) og bag dem ved 200 grader i ca. 20 minutter.

Lækre snegle med smag af birkes og lidt friske på grund af æblet.

Teknikken driller lidt, jeg fik en ny computer i går, og det tager lidt tid helt at blive gode venner med den. Derfor ikke flere billeder i dag 🙂

Men samtidig vil jeg gerne sige tusind tak til dig, der læser med. Jeg kan godt li’ at skrive, gør det meget og gerne. Men det er altså også rart, at nogen kigger med ind i mellem, og det kan jeg jo se, at der er. Så endnu en gang – tak for det – og tak for de kommentarer, der venligt skrives til mig.

God onsdag.

Jette

Forrige indlæg

Æblemarmelade

Næste indlæg

Byggemøde og novemberkaktus

5 Kommentarer

 1. Christina / TheBigMeowski

  Tillykke med de 2 år 🙂 Tiden flyver virkelig, det synes jeg også selv. Min har lige fejret 4 års fødselsdag, og det er bare ikke til at forstå, at jeg har været i gang så længe. Tillykke også med den nye computer. Den skal du nok få styr på inden længe 🙂

  • Jette Holm Rosendal

   Hej Christina. Tak for din hilsen – ja det er lidt sjovt at tiden egentlig går så hurtigt her i blogverdenen. Og når man sidder og læser lidt tilbage, så rummer ens blog mange små og store fortællinger. Det synes jeg er lidt værdifuldt.
   Jeg håber det bedste mht. computeren 🙂

  • Christina / TheBigMeowski

   Ja, når man ser tilbage, kan man jo godt se, at der er gået noget tid. F.eks. med mængden af opskrifter, men også hvordan livet har udviklet sig. Jeg bruger min blog til at se tilbage, hvis jeg skal huske noget særligt, f.eks. hvornår vi gjorde hvad, og det er rart at kunne. Især når hukommelsen ikke fungerer fantastisk. Så bliver bloggen en dagbog på en måde. Eller udviddet kalender.

 2. Anonym

  Følger din blog hver dag og glædes over alle de gode opskrifter i passende mængde

  • Jette Holm Rosendal

   Hej 🙂 Og hvor er jeg glad for at høre, at du kan bruge noget af det, jeg skriver om. Det er rart at vide, at noget af det kan inspirere andre.
   god dag til dig.
   De bedste hilsner
   Jette

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Powered by WordPress & Theme by Peter Rosendal