Gluten er ikke noget jeg rigtig har spekuleret over tidligere. Der er ikke nogen af mine børn, der lider af glutenallergi – og så er motivationen til at sætte sig ind i emnet ikke så presserende. Men jeg har fundet ud af, at det kan være godt at have en opskrift eller to uden gluten 🙂
Derfor blev der eksperimenteret. Og resultatet er ikke helt som håbet. Kagen er forholdsvis kompakt, men smager alligevel ret godt 🙂
Så her er et bud på en lille kage, der kan deles i to lagkagebunde.
Glutenfri lagkagebunde
2 æg, fra de sødeste høns
80 gr. sukker
80 gr. smør
50 gr. kartoffelmel
25 gr. mandelmel
25 gr. finthakkede nødder/kerner (solsikkekerner, mandler, græskarkerner)
1 tsk. bagepulver
1. tsk. vaniljesukker
1½ tsk. kakao
2 spsk. mælk
Pisk sukker og smør grundigt. Tilsæt æg et af gangen og pisk igen. De sidste ingredienser vendes forsigtigt i og dejen kommes i en springform (18 c. i diameter) beklædt med bagepapir i bunden.
Kagen bages ca. 40 minutter ved 170 grader. Køler af i formen.
Ovenstående er måske ikke det mest spændende indlæg at slutte ugen af med 🙂 Men det skal nu ikke forhindre mig i ønske dig en dejlig weekend.
Jette
Skriv et svar