Gluten er ikke noget jeg rigtig har spekuleret over tidligere. Der er ikke nogen af mine børn, der lider af glutenallergi – og så er motivationen til at sætte sig ind i emnet ikke så presserende. Men jeg har fundet ud af, at det kan være godt at have en opskrift eller to uden gluten 🙂

Derfor blev der eksperimenteret. Og resultatet er ikke helt som håbet. Kagen er forholdsvis kompakt, men smager alligevel ret godt 🙂

Så her er et bud på en lille kage, der kan deles i to lagkagebunde.

Glutenfri lagkagebunde

2 æg, fra de sødeste høns

80 gr. sukker

80 gr. smør

50 gr. kartoffelmel

25 gr. mandelmel

25 gr. finthakkede nødder/kerner (solsikkekerner, mandler, græskarkerner)

1 tsk. bagepulver

1. tsk. vaniljesukker

1½ tsk. kakao

2 spsk. mælk

Pisk sukker og smør grundigt. Tilsæt æg et af gangen og pisk igen. De sidste ingredienser vendes forsigtigt i og dejen kommes i en springform (18 c. i diameter) beklædt med bagepapir i bunden.

Kagen bages ca. 40 minutter ved 170 grader. Køler af i formen.

Ovenstående er måske ikke det mest spændende indlæg at slutte ugen af med 🙂 Men det skal nu ikke forhindre mig i  ønske dig en dejlig weekend.

Jette