Endnu er konfirmanderne ikke begyndt at gå til præst, så tirsdag morgen er stadig rolig og med tid til at læse avis 🙂 En ret god begyndelse.

Morgenstund har guld i mund,

og guld betyder glæde,

og glædelig er hver en dag,

som leves til Guds velbehag,

om end vi måtte græde. (dds 752,3)

Et dejligt vers, og en påmindelse om, at glæde sig, at se venligt på den nye dag – og leve den efter bedste evne. Også på dage, der er lidt tungere end andre.

September synger på sidste vers, men har budt på mange skønne dage. Forleden plukkede jeg de allersidste brombær. Ledte grundigt, for der skulle lige være nok til endnu en portion syltetøj, for jeg havde allerede spist det, jeg tidligere havde lavet 🙂

Denne opskrift er med lidt æble, og det gør at syltetøjet virkelig stivner. Så det bliver på brødet, og det er der mange der sætter pris på 🙂

Brombær-æble syltetøj

100 gr. brombær

75 gr. æble, i små tern

½ tom vaniljestang

et lille stykke kanel

80 gr. sukker

1 spsk. vand

Kom det hele i en gryde og kog ca. 15 minutter uden låg. Syltetøjet blendes/køres på minihakker, inden det kommes på glas. Jeg lod vaniljestangen blive i syltetøjet, men fjernede kanelstykket.

Jeg har først for nylig opdaget glæden ved selv at lave syltetøj. Men det er jo både nemt og hurtigt, og smager virkelig dejligt.

God tirsdag.

Jette