Selv om det er højsæson for danske bær, så er der lige nu pause i min have – så det blev til en frisk kage med syltet citron, der blev bagt i går.

For noget tid siden lavede jeg citron pasta, og det har holdt sig fint i køleskabet. Det har en let bitter smag, men en mere sød version af syltede citroner kan også fint bruges.

Kage med citron pasta

2 æg, fra skønne høns

75 gr. sukker

½ vaniljestang, korn heraf

1 spsk. spiritus (cognac el. lign)

65 gr. mel

35 gr. smeltet smør

50 gr. citron pasta

Skrab kornene ud af vaniljestangen og bland dem med lidt sukker (og gem den tomme stang til en anden gang). Pisk vaniljesukkker, sukker og æg til en skøn luftig æggesnaps. Pisk det afkølede smeltede smør i og vend dernæst spiritus, sigtet mel og til sidst citron pastaen i.

Kom dejen i en smurt springform (ca. 16 cm i diameter)

Bag kagen ved 200 grader ca. 20 – 25 minutter.

En dejlig frisk kage til en kop kaffe 🙂

God onsdag.

Jette