Pizza er altid godt!
Jeg har en forkærlighed for hjemmebagte, lad det nu ligge. Men pizza er lidt en udfordring, når den skal være vegansk. Altså uden kød og mælkeprodukter. Der kan kun anvendes ingredienser fra planteriget. Men forsøget blev gjort her – og godkendt 🙂 Trine var smagsdommer, og en kompetent en af slagsen.
Den ene halvdel af pizzaen indeholder udover kartoflerne også en lækker løgkompot. Den skriver jeg mere om i morgen. Men god, det var den.
Vegansk pizza
Pizza bund – se her
Fyld (til ½ portion pizzadej)
2 kartofler
Krydderolie
3 spsk. olie
1 kvist rosmarin, fint hakket
1 fed hvidløg, presset
½ tsk. groft salt
peber
Evt. løgkompot
Tænd ovnen på 250 grader.
Bland ingredienserne til olien.
Ælt dejen igennem og del den i to og rul dem ud til tynde bunde.
Kartoflerne snittes på rivejern i tynde skiver. Dryp ca. halvdelen af olien og kom evt. løgkompot på bunden inden kartoflerne fordeles i et tyndt lag. Dryp det sidste olie over.
Bag pizzaen ca. 15 minutter og nyd din pizza.
Det er ikke den mest farvestrålende pizza – faktisk tror jeg, at en kartoffel pizza omtales som en hvid pizza. Og det kan der være noget om 🙂
Kartoflerne er af egen avl – det er altid en fornøjelse at kunne grave kartofler direkte op af jorden.
God torsdag.
Jette
Skriv et svar