Mandag morgen og med gæster i vente, så må der gerne bages kage 🙂
For nogen tid siden lavede jeg en lækker mandelcreme og bagte den – men den kan også bruges som en del af en kage, og det prøves her.
At det blev brombær – ja, det var dem, der var nogen af i fryseren. Anden frugt eller andre bær kan fint bruges.
Brombærtærte
Mørdej
100 gr. mel
60 gr. smør
25 gr. sukker
evt. lidt koldt vand
Bland mel og sukker og smuldr smørret heri. Saml dejen evt. med lidt vand og læg den så på køl mindst en times tid.
Mandelcreme
50 gr. smør
50 gr. sukker
1 æg, fra en sød høne
25 gr. marcipan
35 gr. mandelmel
30 gr. hvedemel
Pisk smør og sukker, tilsæt æg og pisk videre. Vend revet marcipan, mandelmel og mel i dejen.
75 gr. brombær (friske eller optøet frosne)
Rul mørdejen ud – forholdvis tyndt – og beklæd en lille tærteform (15 cm i diameter) med dejen og fordel brombærrene i. Drys 1 tsk. sukker over. Fordel mandelcremen øverst og drys evt. med lidt tørret frugt.
Bag tærten ved 175 grader i ca. 25-30 minutter. Afkøler.
En tærteform med løs bund er altså en god ting. Jeg er rigtig glad for den, jeg fik i fødselsdagsgave, det gør det super nemt at få tærten ud i et stykke og uden skrammer 🙂
Skøn fridag, med Mette på besøg og fuglefløjt i haven. Det er nu ret godt at være i Danmark på denne tid af året.
God mandag.
Jette
Skriv et svar