Mandag morgen og med gæster i vente, så må der gerne bages kage 🙂

For nogen tid siden lavede jeg en lækker mandelcreme og bagte den – men den kan også bruges som en del af en kage, og det prøves her.

At det blev brombær – ja, det var dem, der var nogen af i fryseren. Anden frugt eller andre bær kan fint bruges.

Brombærtærte

Mørdej

100 gr. mel

60 gr. smør

25 gr. sukker

evt. lidt koldt vand

Bland mel og sukker og smuldr smørret heri. Saml dejen evt. med lidt vand og læg den så på køl mindst en times tid.

Mandelcreme

50 gr. smør

50 gr. sukker

1 æg, fra en sød høne

25 gr. marcipan

35 gr. mandelmel

30 gr. hvedemel

Pisk smør og sukker, tilsæt æg og pisk videre. Vend revet marcipan, mandelmel og mel i dejen.

75 gr. brombær (friske eller optøet frosne)

Rul mørdejen ud – forholdvis tyndt – og beklæd en lille tærteform (15 cm i diameter) med dejen og fordel brombærrene i. Drys 1 tsk. sukker over. Fordel mandelcremen øverst og drys evt. med lidt tørret frugt.

Bag tærten ved 175 grader i ca. 25-30 minutter. Afkøler.

En tærteform med løs bund er altså en god ting. Jeg er rigtig glad for den, jeg fik i fødselsdagsgave, det gør det super nemt at få tærten ud i et stykke og uden skrammer 🙂

Skøn fridag, med Mette på besøg og fuglefløjt i haven. Det er nu ret godt at være i Danmark på denne tid af året.

God mandag.

Jette