Jeg havde inviteret på let aftensmad i går, og tænkte at dertil hører et brød 🙂 men hvilket ?

Jeg har aldrig bagt Ciabattabrød før, så det her er min udgave – et miks af utallige opskrifter på nettet.

Resultatet blev okay, det smager fint – men helt sprødt i skorpen og helt let i krummen, det er det ikke. Så der skal vist øves lidt mere i denne disciplin.

I øjeblikket kan man købe noget italiensk mel (Tipo “00”) til kun 4 kr. for et kilo, så det er oplagt at prøve det i brødet her.

Ciabattabrød (langtidshævet)

5 gr. gær

1 tsk. groft salt

2½ dl. koldt vand

1 spsk. olivenolie

75 gr. italiensk fuldkorns hvedemel

ca. 250 gr. italiensk mel

Rør gæren ud i vandet og tilsæt salt, olie og groft mel og rør godt sammen. Tilsæt hvedemel lidt af gangen og ælt så længe du orker og til sidst ender med en fin dej. Kom film over skålen og sæt den i køleskab natten over.

Tages ud af køleskabet og får lidt rumtemperatur. Æltes og formes til et brød og efterhæver ½-1 time. Tænd ovnen på 250 grader og skru ned til 200 grader, når brødet sættes ind. Bager ca. 30 minutter og afkøler på en rist.

Det ser da vist lidt kedeligt ud 🙂 men til trods for det undseelige ydre, så var det altså okay.

Må du få en dejlig tirsdag.

Jette