Jeg tager i dag hul på den sidste uge inden det hedder to ugers sommerferie 🙂 Og det er lidt sjovt, for alting tager sig lidt anderledes ud, når ferien nærmer sig med så hastige skridt.

Vi nærmer os ogsĂĄ midsommer, lyse aftner og mĂĄske en gang solfyldte dage – og dermed mulighed for at tage pĂĄ tur og spise i det fri – eller mĂĄske bare pĂĄ terrassen 🙂

Og flutes er oplagt at tage med pĂĄ tur. Og pĂĄ min terrasse stĂĄr der stadig fin rosmarin, sĂĄ den kan gøre fin nytte her. Frisk hakket rosmarin gav en rigtig god smag til disse flutes. Der er ogsĂĄ lidt majsmel i, jeg ved ikke helt, om det gør den store forskel. Men melet har jeg “arvet” fra Trine, og tænkte at nu mĂĄ det hellere blive brugt 🙂

Rosmarin flutes (2 stk.)

2½ dl. surmælksprodukt/vand

10 gr. gær

1 tsk. groft salt

1 tsk. honning

1 spsk. friskhakket rosmarin

25 gr. solsikkekerner

100 gr. italiensk mel

75 gr. majsmel

ca. 75 gr. hvedemel

Rør gæren ud i væsken og tilsæt de øvrige ingredienser, hvedemelet lidt af gangen. Dejen æltes godt igennem og stilles til hævning et par timer.

Slås ned og formes til to flutes, der efterhæver mens ovnen varmer op til 200 grader. Brødene bager ca. 15-20 minutter.

Afkøler på en rist.

Til venstre i billedet er guacamole – lavet med kikærter og avocado efter denne idĂ©, det kan varmt anbefales.

God mandag, hvor det stadig er køligt og blæsende. Jeg glæder mig til rigtig sommer 🙂

Jette