Jeg har nævnt det før, men gør det gerne igen – stille weekend morgener med avisen, kaffe i kruset og hjemmebagt brød, så er dagen godt begyndt 🙂

Således også i dag. Jeg kom hjem i aftes efter en smut i Nordjylland, og så er det rart at kunne sidde lidt stille og bare læse og nyde stilheden i huset – mens alle andre sov 🙂

Min far har det stadig godt og er ved godt mod og i godt humør. Så ham havde jeg i tankerne, da jeg læste artiklen om, at optimistiske ældre øger chancen for et langt liv.

fra Kristelig Dagblad den 16. maj 2015

I artiklen skelnede man mellem tre kategorier: optimistiske, realistiske og endelig grublerne. Og jeg tror, vi alle kender mennesker i alle kategorier. Jeg ved godt, at der er mange faktorer, der spiller ind på, hvordan ens livsindstilling er. Men jeg tror også, at vi kan øve os i at rette op, så det hele ikke bliver alt for trist, gråt og mørkt.

Trine kom lige forbi og sagde, at hun synes hendes bedstefar var karakteriseret ved taknemmelighed. Og det har hun ret i. Min far har et ret lyst sind, og en vis realisme, og er taknemmelig for, den hjælp han får, og at han har det så godt, som han har.

Så jeg tror, han vil nikke genkende til smileyen 🙂

Og hvor fascinerende med alle de skønne rynker, og det glade udtryk. Den er kun til at blive i godt humør af at møde.

God søndag – må den blive fyldt med glade smil.

Jette