I aften skal jeg spise i godt selskab.
Det er jo altid godt, men i dagens anledning har jeg villet øve mig i at lave et flot brød. Jeg har forsøgt mig før, og synes det er lidt sjovt at pynte et brød på den måde.
I dag er der ikke så meget fokus på dejen eller opskriften, men mere teknikken med at få flettet brødet. Og jeg har kigget youtube – og set den samme film flere gange, og stadig kan jeg ikke helt huske hvilken streng i fletningen, der skal løftes hvornår 🙂
Jeg brugte denneopskrift som forlæg – dog uden krydderier og tilsatte lidt italiensk fuldkornsmel, for at give lidt bid og lidt mere elasticitet i dejen.
Det ser så enkelt ud på video – og er det såmænd også. Men stadig snyder det og en af snorene får en forkert plads eller rækkefølgen går i uroden 🙂
Jeg fik lært teknikken – men så gik der alligevel noget galt. Den sidste del af brødet er fladt i forhold til den øverste del, som fletningen fik til at løfte sig rigtig fint.
Der er ikke andet for end prøve igen.
Nu vil jeg glæde mig til at servere den fine halvdel sammen med noget lækker røget laks, pastasalat og tzatziki – så bliver det vist ikke meget sundere 🙂
Og i morgen byder på en feriedag – den er velkommen.
Jette
Skriv et svar