Efterhånden er køleskabet ved at være tømt for indkøb, der blev foretaget i forbindelse med jul og nytår. Anderledes ser det ud i skuffer og køkkenskabe.

Katrine Klinken henviste på sin blog til en glimrende artikel, hun havde skrevet, om dette at få brugt nogle af julens rester. Det gav ideen til dette brød.

Rester har i manges ører – inklusiv mine børns ører – en kedelig klang. Jeg synes nu, rester er ganske udmærkede, og kan da få budgettet til at strække lidt længere 🙂 En rar tanke i januar.

Et unikt restebrød

1½ dl. vand

1½ dl. surmælksprodukt (creme fraiche, fløde eller yoghurt)

15 gr. gær

1 tsk. salt

1 spsk. olie

ca. 400 gr. forskelligt mel

100 gr. fyld – nødder, chokolade, rosiner

Alle mål er vejledende. Det er virkelig et restebrød 🙂 Med sin helt egen smag.

Rør gæren ud i væsken, tilsæt salt og olie og det fyld, der er til rådighed. Og så mel efter behag – jeg brugte havregryn, grahamsmel og hvedemel. Ælt dejen godt og sæt den til hævning et par timer.

Æltes igennem igen og formes til et brød, lægges på en plade og efterhæver, mens ovnen varmer op til 200 grader. Brødet bages ca. 30 minutter, og afkøler på en rist.

Til morgenmad – en skive lækkert brød. Tilbehøret til osten var også rester. Valnødder jeg havde kogt i en appelsinlage (og hvor jeg desværre allerede har fået forlist opskriften). Og nogle lidt tørre dadler var lavet til kompot efter en opskrift, jeg fandt hos råvarecirkus.

Så jo, der blev ryddet lidt op i skabene, det var nu meget rart 🙂

Med udsigt til en dejlig dag.

Jette