Jeg synes cheesecake smager dejligt! Og til fødselsdagen i sidste weekend blev det en del af desserten. En ret klassisk udgave, smagt til med lime.

Nu kan det jo altid diskuteres om det er bagning – men eftersom disciplinen var med i Den store Bagedyst, så burde den indvending være fejet til side 🙂

Jeg serverede noget frisk frugt til, men det bestemmer du naturligvis selv, om det behøves.

Cheesecake med lime, vanilje og hvid chokolade

100 gr. digestive

50 gr. smør

Knus kiksene (jeg kommer dem i en plastikpose og banker dem grundigt med en kødhammer :-)) Smelt smørret og kom de knuste kiks i og rør rundt. Fordel massen i en springform (18 cm. i diameter) uden bund – ringen er placeret på en tallerken i stedet.

Køl bunden ned.

Fyld

200 gr. flødeost

50-60 gr. sukker

1/3 vaniljestang, korn heraf

30 gr. hvid chokolade

2 blade husblas

1 lime, saft og revet skal

½ dl skyr (eller creme fraiche)

1 dl piskefløde

Læg husblassen i blød i koldt vand et kvarterstid. Smelt chokoladen over vandblad. Pisk fløden til flødeskum. Tag kornene ud af vaniljestangen og bland dem med lidt sukker. Pisk sukker, vaniljesukker, revet limeskal, skyr og flødeost sammen. Tilsæt den smeltede chokolade. Smelt husblassen (kort tid i mikroovn) og køl den ned med limesaften. Pisk den i flødeostblandingen. Og vend til sidst flødeskummet i.

Fordel blandingen oven på kiksebunden (glat overfladen) og sæt kagen i køleskab, gerne til næste dag.

Ved servering – så fjernes springformens ring og kagen pyntes, som du synes.

Velbekomme – en lækker kage med masser af prikker af vaniljekorn.

God weekend

Jette