Pizza med brombær

Kender du det? At man har tænkt og planlagt, at det er det eller det madprojekt, man vil i gang med – og så – lige med et, ser man en opskrift, som ser så anderledes og spændende ud, at den må da bare prøves!

Sådan en opskrift faldt jeg over i avisen (Fyns Stiftstidende) forleden – og væk var planer med hyldebær og æbler og gamle blogkladder. Nu skulle der bages pizza med brombær.

Så først gik jagten ind på de sidste brombær i hegnet. Dernæst skulle der lige laves lidt nyt lemoncurd – men så var jeg også ved at være klar 🙂

Pizza med brombær ( 2 – 3 personer)

Dej:

1 dl vand

1 spsk olie

10 gr. gær

½ tsk salt

ca 200 gr. pizzamel/ hvedemel

Alt røres sammen. Brug lidt pizzamel og resten hvedemel. Dejen æltes til en blød dej og hæver til den skal bruges 🙂 gerne en 3 – 4 timer.

Fyld:

1-2 spsk. lemoncurd

50 – 75 gr. brie, i skiver

50 gr. brombær

1-2 spsk. honning, flydende

8-10 grofthakkede mandler

et drys salt

Rul dejen ud og fordel fyldet. Smør lemoncurd på bunden, så ost, brombær og mandler. Slut med at dryppe honningen over og til allersidst et lille drys salt.

Bag pizzaen ved 250 grader i ca. 8 – 10 minutter.

Så dufter der godt af nybagt pizza – og den smager rigtig dejlig. Men det er lidt stilforvirring – og jeg ved ikke helt, hvad den skal serveres som.

Men som frokost på  terrassen en af de sidste sommerdag – ja da er den helt perfekt 🙂 Sensommerlig, sød, syrlig og smuk!

Eller måske til aftenkaffe i stedet for boller med smør 🙂 En spændende pizza som helt sikkert skal prøves igen en anden gang.

Med udsigt til endnu en dejlig solskinsdag.

Jette

Forrige indlæg

Hindbær petit four

Næste indlæg

Foccacia og salte mandler

2 Kommentarer

  1. Anonym

    Det lyder både lækkert og også anderledes. En skam vi ikke har brombær i nærheden…
    vh/Karen

  2. Jette Holm Rosendal

    Ja – det må du da savne lidt ind imellem. Når jeg nu ikke har så meget i egen have, så er det lidt fint, at der er hegn med bær uden om 🙂
    Hilsen Jette

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Powered by WordPress & Theme by Peter Rosendal