Jeg synes, som jeg har skrevet om før, at kirkekaffe fortjener bedre kage eller småkage end en pose småkager fra Netto, der kan holde sig i månedsvis!

I første omgang betyder det, at jeg må bage lidt selv – men jeg har på fornemmelsen, at andre godt vil følge i samme retning. Og det ville være så godt. Og jeg skal nok huske at nævne det her, når det sker.

For noget tid siden, blev min tærte med lemoncurd serveret til kirkekaffe. – Det var virkelig et sats og noget helt nyt og anderledes.

Og for at være på den sikre side den dag, så havde jeg også bagt nogle små hindbær petit four.

Opskriften på dem havde jeg fundet i en bog med den glade titel: “Når livet er en fest”. En bog fyldt med mad til gæster i forskellige anledninger – og egentlig meget “nede på jorden.” Opskriften her er enkel og let at gå til.

Hindbær petit four (ca. 15 – 18 stk.)

50 gr. smør, smeltet

20 gr. mandelmel

80 gr. flormelis

30 gr. kokosmel

30 gr. hvedemel

1/4 tsk. bagepulver

2 æggehvider fra glade høns

ca. 100 gr. hindbær, frosne eller friske

Alle de tørre ingredienser blandes grundigt og rør så æggehviderne i. Til sidst kommes det smeltede smør i dejen. Den er forholdsvis lind. Fordel dejen i små smurte forme eller papirforme (brug eventuelt en sprøjtepose) – og fyld hver form ca. 3/4 op. Slut af med at sætte et hindbær i midten af hver kage.

Kagerne bages ca. 12 – 15 minutter ved 180 grader. Køler af i formen før de listes ud af den og sættes på et pænt fad 🙂

Billedet her er fra en ny omgang af  hindbær petit four. Og de smager dejligt – søde og med et syrligt hindbær i midten.

Kagerne er desværre lidt vanskelige at få ud af min metal petit form – så måske der må ønskes en silikoneform til jul 🙂

På en kold og klar august morgen

Jette