I den kommende weekend er det jo pinse – og i år har mine kirker fornøjelsen af at stå for en stor fælles frilufts gudstjeneste 2. pinsedag. Det er et samarbejde seks kirker i mellem, og stedet hvor gudstjenesten holdes, går på skift imellem os.

Det er sjovt og festligt. Men kræver noget forarbejde og forberedelse.

Og møder 🙂

Og et sådant havde vi i går. Og det kræver en kage. Som jeg skrev om for et par dage siden, så ville jeg lave noget med rabarber og derfor blev der lavet den skønneste kompot.

Og her følger så selve kagen.

Rabarber-vaniljekage (ca. 10 stk.)

Dej: (overdej) – laves først.

60 gr. smør

75 gr. demarasukker (eller farin)

kornene af ½ stang vanilje

125 gr. mel

Skrab kornene ud af vaniljestangen og bland dem med lidt af sukkeret. Vaniljesukker, resten af sukkeret og smørret kommes i en gryde og lunes. Fortsæt indtil sukkeret er opløst. Tilsæt mel og rør rundt. Tages fra varmen og sættes til afkøling. Det bliver en lidt sjov dej.

Dej: (bund)

1 1/4 dl. creme fraiche

2 æg, fra dejlige høns

kornene fra ½ stang vanilje

125 gr. mel

50 gr. mandelmel

125 gr. sukker

1 tsk. bagepulver

100 gr. smør

Mas vaniljekornene med lidt sukker. I en skål kommes vaniljesukker og resten af sukkeret sammen med de to slags mel og bagepulveret. Smuldr smørret her i. I en anden skål røres æg og cremefraiche sammen og de to blandinger røres sammen. Det bliver en fin blød dej, med masser af farve og vaniljekorn. Fordel den i en stor springform (ca. 25 cm. i diameter) beklædt med bagepapir.

Oven på dejen fordeles rabarberstykker fra kompot af 4-500 gram rabarberstilke. (Saften kan bruges som saft, eller nydes oven på yoghurt eller lign.)

Drys 1 spsk. sigtet mel over rabarberne (til at suge lidt af væden) Fordel nu overdejen oven på. Smuldr den lidt først og drys den over.

Kagen bages ca. 50 minutter ved 180 grader.

Køler af, inden den sættes på et fad og drysses med flormelis.

Og sådan kom kagen med til møde 🙂 Og blev næsten spist, med velbehag.

Den blev fragtet i min fine tupperware-lagkageform. Og den vakte behørig benovelse, så der er vist grundlag for at holde et tupperware party, når vi kommer på den anden side af sommeren 🙂

Nu gælder det de sidste forberedelser inden pinse.

God grundlovsdag.

Jette