Jeg håber, du har haft en dejlig pinse.

Det har jeg 🙂 Især i går, 2.pinsedag, var en fin dag. Med det skønneste solskinsvejr – perfekt til det, der var planlagt at skulle ske. Vi holdte nemlig en frilufts gudstjeneste i det lokale anlæg.

Der sker noget, når man rykker ud af de vante omgivelser. Her var kirken virkelig midt i virkeligheden. Rundt om anlægget går Marguriteruten, så der kom midt undervejs store traktorer forbi, entusiastiske motionscyklister, motorcyklister, der luftede deres store maskiner, og mange helt almindelige bilister, der var ude at nyde det gode vejr. Og de kom alt sammen til at danne ramme – og det virkede så fint.

Musikken var spillemandsmusik – Trias – 4 unge fyre, der nød at spille og gjorde det godt. Så grunden var lagt til en festlig stemning.

Gudstjenesten var faktisk ret “almindelig” – havde blot flyttet sig udenfor. Det var rigtig mange glade for. Og sang med og deltog i altergangen. Som dog var lidt anderledes – kontinuerlig – det vil sige man går i stedet for at knæle ned. Får det lille brød og dypper det i vinen, spiser det og sætter sig tilbage på sin plads. Det fungerer godt, når der er mange mennesker.

(Det er mig, der står nr. 2 fra højre 🙂 )

Pinse er også kirkens fødselsdag – så vi sluttede dog ikke af med lagkage, men derimod med stående frokost. Forsamlingshuset havde leveret 300 sandwich – hvor alle blev spist. Og de smagte rigtig godt.

Nu dagen derpå er det godt at tænke tilbage på, at det gik godt. Jeg havde været spændt på, om det hele nu klappede, om alle ting fungerede, om de mange forskellige personer, der havde opgaver, nu også huskede det osv.

Men velsignet med skønt vejr og gode mennesker til at tage fat – så blev den en rigtig dejlig friluftsgudstjeneste.

Nu går der så tre år, før vi får opgaven igen – det er faktisk meget godt.

I dag slappes lidt af og ordnes billeder. Inden næste arrangement for alvor skal forberedes. Peter bliver student om en uge – og det skal fejres herhjemme med gæster og lidt forskelligt mad. Det kommer der helt sikkert mere om 🙂

Dejlig fredelig tirsdag.

Jette

P.s. billeder er taget af menighedsrådsmedlem Otto Ebbesen og graver Jørn Rasmussen