Når man har bagt brød i mange år, så bliver det med tiden lidt på “slump” 🙂

Og det er fint nok – men selvfølgelig ikke så godt, hvis det nu er et helt specielt eller særligt brød, man gerne vil bage.

Det er det så ikke i dag. Det er et reste-brød. Her er virkelig kigget i køleskabet, hvad står der her, som kan bruges i et brød – og få en rigtig fin anvendelse der.

Grundprincippet i et brød er altid det samme – så kig evt. her for en opskrift – med mål.

Jeg havde lidt æggehvide og flødeskum, lidt æg, smeltet smør og piskefløde – alt sammen noget, der helst skulle bruges i stedet for at ende på komposten. Derfor kom de i dejen til et brød – sammen med noget vand og lidt gær og forskelligt mel. Og så lige lidt hørfrø, solsikkekerner og rosiner. Så vil tiden vise, hvordan smagen bliver 🙂

Og smagen blev god. Og det er helt sikkert et unikt brød, der vil ikke komme et magen til nogensinde. Så det må nydes, mens det er her 🙂

Det gør jeg så, og tager det, der er tilbage, med til Nordjylland. Jeg er sikker på, at min gamle far vil sætte pris på et stykke nybagt brød – også selv om det er et reste-brød!

God weekend – og god fornøjelse med at bage, hvad det nu end måtte blive til.

Jette