Jeg har lovet at bage kage til kaffen, når menighedsråd og personale skal på deres årlige ekskursion. Selve ekskursionen kommer der lidt mere om en anden dag – nu bages der 🙂

Og jeg har valgt at lave tre slags, så er der lidt at vælge imellem:

citronmåne 

mazarintærte

banankage – i lille bradepande

De to første er gengangere og opskriften findes her og her. Kun banankagen er ny. Og det er med vilje at jeg planlagde sådan. For somme tider er det rart bare at bage noget man ved virker, og som smager godt.

Banankagen er bagt efter en opskrift, som jeg fandt her. Jeg har halveret portionen. Og det gode ved denne opskrift er, at den skal i en lille bradepande. Det er bare lettere at håndtere en kage i den facon, når den skal serveres i det fri eller i en bus tværs over Sjælland 🙂

Banankage med chokolade

2 æg, fra kry høns

200 g sukker

100 g smør (smeltet)

2 modne bananer (ikke for store)

1 dl creme fraiche

200 g mel

1 tsk. bagepulver

100 g lys chokolade, grofthakket

Pisk æg og sukker lyst og luftigt. Tilsæt smørret og pisk det med. Mos bananerne og bland dem med creme fraichen og bland det i dejen. Sigt mel og bagepulver og vend det forsigtigt i dejen. Tilsæt til sidst chokoladen.

Kommes i en lille bradepande ( ca. 20 x 20 cm), der er beklædt med bagepapir. Bages i ca. 35 minutter ved 180 grader.

Køler af i formen, og kan eventuelt pyntes med lidt smeltet chokolade.

Billederne er lidt kedelige i dag – men jeg venter til i morgen med at pynte og skære kagerne ud. I dag får de lov at sætte sig. Men køkkenet er lunt og dufter dejligt.

Og der skal nok komme en fortsættelse 🙂

God weekend – på en meget regnvåd fredag.

Jette