Marengs er egentlig en lidt sjov ting – sødt med sødt på. Og på en måde ikke en rigtig kage, den er mest bare luftig, skør og skrøbelig.

Jeg bager det ikke så tit, for det er ikke en af favoritterne.

Men nu havde jeg jo nogle hvider i køleskabet – fra æg fra mine glade og fritløbende høns –  og de skulle bruges.

Og resultatet blev godt 🙂

Og opskriften er enkel:

3 æggehvider

150 gr. sukker

Tænd ovnen på 125 gr.

Pisk æggehviderne stive og tilsæt dernæst halvdelen af sukkeret. Pisk igen, og når du synes det ser lækkert ud, stopper du med at piske og kommer det sidste sukker i og blander det forsigtigt sammen.

På et bagepapir tegnes en cirkel (ca 24 cm i diameter) og papiret vendes og dejen fordeles på papiret, inden for stregen.

Bages i ca. 1 ½ time til den er fin og tør. Jeg slukkede derefter for ovnen og lod den køle af for åben ovndør.

Når den er kold trækkes bagepapiret forsigtig af.

Nu kan den pyntes og serveres med hvad man har lyst til.

Jeg havde råsyltet lidt jordbær, som jeg serverede til sammen med skiver af banan og en klat flødeskum.

Det blev godkendt til aftenkaffen 🙂

Ha’ en dejlig mandag.

Jette