For kort tid siden læste jeg en klumme i Kristeligt Dagblad, som handlede om, hvorfor fokus i TV var på kager og søde sager og ikke på grøntsager og grønne retter. En undren over, hvorfor “Den store bagedyst”, “Det søde liv”, “Kagekampen” osv. var så populære udsendelser. Og ikke mindst en undren over, hvorfor fjernsyn prioriterede dem frem for en dyst om lækre grøntsagsretter – når man nu ved, at mange danskere kæmper med overvægt. Og det er da et relevant spørgsmål at stille.

Men jeg ved godt med mig selv, at det vil være op ad bakke, hvis jeg skulle se en grøntsags dyst – des uagtet, at jeg holder meget af grøntsager og spiser ret mange hver eneste dag.

Men kager og det søde liv, det er bare lidt mere luksusagtigt, lidt selvforkælelse. Noget man kan glæde sig til at spise. Hvorimod grønstsager det er hverdagskost, det er det helt fundamentale, som vi alle har brug for hver eneste dag.

Og jeg tror godt alle seerne ved, at vi skal ikke spise bjerge af kage hver dag. Så ville det også miste sin tiltrækning. Så ville det ikke være så spændende.

Jeg har en grundholdning der hedder: Alt med måde! Det handler om at tænke sig om og se sig selv i spejlet.

Jeg tror ikke en grøntsagsdyst vil have samme succes som en kagedyst.

Men jeg tror heller ikke, at vi er kommet til at spise så meget mere kage end vi gjorde før Mette Blomsterberg kom på banen. Men jeg tror rigtig mange har fået mod på selv at gå i køkkenset og forsøge sig med æg og mel og sukker, og blive kreativ på en god måde. Og det synes jeg faktisk er rigtig godt!

Billedet i dag må være fra den grønne afdeling – for grønt er sundt og smager også skønt!

 

Rosmarin – en skøn urt, og super til at komme på et foccaciabrød.

 

 

God fornøjelse, både i det søde og det grønne køkken.

 

Jette