Glutenfri spinatpandekager

I weekenden var min søster og svoger på besøg – hyggeligt som altid og snakken gik. Samtidig med at der blev spist en god frokost 🙂 Og et af indslagene var disse glutenfri spinatpandekager. Inspirationen er fra Mette Blomsterberg og set på TV2. Inspiration er altid godt – og så bliver det så tilpasset mit køkken og min formåen 🙂

Her er først opskriften på de glutenfri pandekager – og nederst i indlægget er fyldet beskrevet. Alt i alt en let og overkommelig ret at servere på påskebordet.

Glutenfri spinatpandekager

2 kugler frossen spinat

2 spsk. olie

2 æg

2 dl. mælk

½ tsk. salt

75 gr. glutenfri mel ( 30 gr. blendede mandler, 30 gr. blendede havregryn, 15 gr. kartoffelmel)

Kom spinat og olie i et højt glas, og når spinaten er tøet op blendes det godt sammen. Det kommes så i en skål med alle de øvrige ingredienser og piskes godt sammen. Lad dejen stå og samle sig en times tid, og bag så tynde pandekager på en slip-let pande.

Pandekagerne smager vældig godt, og kan spises, som de er. Men er også dejlige i selskab med fisk og avokado 🙂

Fyld (til 5 pandekager)

125 gr. røget ørred

1 avokado

1 spsk. citronsaft og lidt revet skal

1 lille presset hvidløg

0,75 dl. græsk yoghurt

salt og peber

Avokadoen moses eller skæres i meget små tern og blandes med de øvrige ingredienser – undtaget fisken. Og smages godt til.

Anretning:

Fold en pandekage til en halvmåne, læg et stykke røget ørred på og kom en skefuld avokadomousse på halvdelen og fold den anden halvdel af pandekagen over. Pynt med lidt persille og fint snittet rød peber.

Jeg serverede lidt blandet salat ved siden af – det fungerede meget godt 🙂 Og det er altid et godt tegn, når ens gæster gerne vil have opskriften med hjem – men det er altså også gode pandekager – håber, du har lyst til at forsøge dig med dem 🙂

God mandag.

Jette

Forrige indlæg

Kunststrik

Næste indlæg

Glædelig påske

2 Kommentarer

  1. De lyder lækre, de skal prøves på et tidspunkt.

    • Godmorgen Lene 🙂 Dejligt, at du synes om opskriften – og pandekagerne er virkelig både gode og lette at lave. Glædelig påske til dig og din familie. kh Jette

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Powered by WordPress & Theme by Peter Rosendal