Jeg er ret vild med cookies. De er gode at have i en kagedåse, hvis der ikke lige er andet til kaffen 🙂 Og nu lå der en enkelt banan i skålen, som ikke ville blive spist, så derfor blev den forsøgt brugt i cookies. Nettet hjalp på inspirationen, og så var det ellers bare at gå i gang.
I denne tid, hvor der ikke sker noget om aftenen, så sker det, at jeg går i køkkenet og lige laver et eller andet. Og her er cookies bestemt et meget overkommeligt projekt 🙂
Banancookies (14 stk.)
1 moden banan
25 gr. grahamsmel
125 gr. hvedemel
½ dl. havregryn
75 gr. smør
130 gr. sukker
1 lille æg
½ tsk. kardemomme
evt. lidt vaniljesukker
et nip salt
1 tsk. bagepulver
40 gr. hakket chokolade
Kom smør og sukker i en skål og pisk det let sammen. Tilsæt æg og pisk det med. Mos bananen og tilsæt den og pisk det hele sammen. Kom de øvrige ingredienser over i skålen og rør det hele sammen. Det bliver en solid dej – mit æg var et silkehønseæg, og derfor ikke så stort – det spiller også ind her. Fordel dejen i klumper på en bageplade med bagepapir og bag dem ca. 14 minutter ved 200 grader. Køler af på pladen.
Og værsågod – så er der småkager til kaffen 🙂 Og med solskin på kagerne, så bliver de da bare endnu finere. Måske der kan nydes en på terrassen med en kop kaffe i den anden hånd – og iført fornuftigt tøj ? Det ville da være ret hyggeligt.
Nu begynder jeg på en uges ferie – det er dejligt. Men jo også helt mærkeligt, når så meget er lukket og aflyst, så det bliver en stille ferie. Men helt sikkert en tur i sommerhus – gerne i solskin. Og så fylder min kære mand rundt i den kommende uge. Det skal også fejres så godt som det nu kan – festligt bliver det.
God weekend. Nr. 2 i coronatid.
Jette
Skriv et svar