Det er ved at være tid for at plukke ramsløg. Og lige i de her dage, er det godt med noget, man kan gøre ude, men alene 🙂

Forleden var jeg forbi et sted med masser af nye skud af ramsløg. De lyser kraftigt grønt og dufter let af hvidløg. Og er lette at plukke, så det tager ikke lang tid at få samlet rigeligt til, hvad det nu end er man vil lave.

Jeg har tidligere bagt brød og lavet pesto med ramsløg.

Og jeg faldt på nettet over en risotto med ramsløgolie dryppet over. Jeg ved ikke, om jeg syntes olien smagte af så meget – men den har en skøn farve, og lyser til enhver tid op på en risotto.

Jeg er ret vild med den ret – ristede champignoner på toppen. Ret klassisk og ganske enkelt.

Og så har jeg lavet hummus med ramsløg, inspireret af Salattøsen, men tillempet hvad mit køkken formåede 🙂

Hummus med ramsløg

50 gr. kikærter

2 spsk. solsikkekerner

3 blade ramsløg

2 tsk. hvidvinseddike

2 spsk. olie

lidt kogevand

salt, peber

Sæt kikærterne i blød i 10-12 timer og kog dem møre i nyt vand. Gem lidt af vandet. Rist solsikkekerner i en gryde til de er let gyldne. I en minihakker eller foodprocessor kommes kikærter, solsikkekerner, ramsløg, eddike, olie og lidt salt og peber. Kør og se, hvordan konsistensen bliver. Tilsæt evt. lidt kogevand fra kikærterne, alternativt lidt mere olie. Smag det til – og du har en skøn hummus, med en lidt ny smag.

På en dag, hvor al ting stadig er af lave. Mine konfirmationer er netop blevet flyttet – det gik ikke helt stille af. Men nu håber jeg blot, at vi får mulighed for at gennemføre konfirmationsgudstjenesterne om 2½ måned. Vi håber det bedste.

Jette