Macarons

Det er her på det sidste gået op for mig, at der er noget, jeg helt er gået glip af! Eller i hvert fald slet ikke har været opmærksom på. Og hvad er så det? – Franske macarons. Jeg har aldrig smagt dem og heller ikke vidst, de eksisterede.

Det må der gøres noget ved. For pludselig er det som om de popper op alle steder – i alle mulige fine pastelfarver. Små makroner med fyld imellem.

Og med både mandelmel og æggehvider inden for rækkevidde – så er der ikke andet for end at prøve.

Men det er et forsøg – så derfor også en lille portion.

Her følger resultatet 🙂

Macarons (ca. 15 samlede kager)

50 gr. mandelmel

75 gr. flormelis

35 gr. æggehvide ( ca. hviden fra et stort æg)

25 gr. sukker

en anelse salt

frugtfarve

Pisk æggehvide med et nip salt, til det er stift. Tilsæt sukker og pisk igen til en fin og glat marengs masse. Kom en dråbe frugtfarve i – du bestemmer selv farven. Mine blev lyserøde. Vend mandelmel og flormelis i. Kommes i en sprøjtepose og sættes i fine runde små kager på en plade med bagepapir.

Lufttørrer ca. ½ time, inden de sættes ind i en 180 grader varm ovn (varmluft). Skru straks ned til 140 grader og bag dem i ca 12. minutter.

Afkøles (mens de bliver på papiret).

Hvid chokoladecreme

2 spsk. piskefløde

50 gr. grofthakket hvid chokolade

25 gr. smør

1 tsk. hindbærsyltetøj – eller andet rød frugt

frugtfarve

Giv fløden et opkog og tag den af varmen. Kom chokoladen i og rør rundt, mens den smelter. Derefter tilsættes smør – smelter i varmen og røres godt rundt. Tilsæt en smag – f.eks. hindbærsyltetøj – og en dråbe rød frugtfarve.  Røres grundigt og sættes til afkøling. Gerne til næste dag!

Nu samles kagerne. Kom en lille smule creme på bunden af en makron og læg en anden makron ovenpå som låg. Og så har man med ét en fin lille macaron. Opbevares lufttæt og køligt.

Efterskrift:

De er meget søde. Og de små makroner skal laves flade – ingen små toppe, så vælter de bare. De skal nemlig kunne stå selv – billedet viser mine – de fleste fik overbalance og lagde sig ned.

Men de var sjove at lave – og bliver serveret til strikke caféen i eftermiddag. Og lidt festlige ser de da ud 🙂

God vinterdag.

Jette

Forrige indlæg

Mikro kokos-chokoladekage

Næste indlæg

Mødregruppe

2 Kommentarer

  1. Unknown

    Lækre kager.
    Sophie brokker sig over, at vi ikke allerede selv har prøvet. "Jettes kager var gode, mor."

  2. Jette Holm Rosendal

    Hej Elisabeth. Tak for rosen – og dejligt de faldt i den unge dames smag 🙂 kh Jette

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Powered by WordPress & Theme by Peter Rosendal