Nu kom muligheden for at besøge min gamle far – og så må der bages et eller andet. Og til en småt spisende mand på 93 år er spørgsmålet selvfølgelig lige, hvad det skal være.

Det blev et dejligt franskbrød – ikke for stort, men til gengæld fyldigt og lækkert.

Det er inspireret af de franske briocher – lidt fede boller med masser af smør og æg! Og med mine høns løbende udenfor vinduerne og flittige til at lægge æg, så er det oplagt at bage noget, hvor deres fine æg også kommer til deres ret 🙂

Franskbrød

300 gr. mel

100 gr. smør

2 æg, fra hurtigtløbende høns

0,75 dl. mælk

2 spsk. sukker

½ tsk. salt

1/3 pk. gær

Smuldr smørret i melet. Rør gæren ud i mælken. Pisk æggene og sukkeret godt sammen. Lav en fordybning i melblandingen og kom mælk, æg og salt i. Røres sammen og æltes til sidst evt. med lidt mere mel. Sæt det så til hævning et lunt sted ca 1½ time.

Ælt dejen igennem igen og læg den i en smurt form, og lad det efterhæve en times tid.

 

Og ja, dejen er gul – på grund af hønsenes superfine æg, og dejen glinser, for der er meget smør i 🙂

Bages ca. 25 – 30 minutter ved 200 grader. De sidste 5 minutter tog jeg det ud af formen.

 

Det dufter godt nok dejligt – jeg har jo af gode grunde ikke smagt det endnu – men det glæder jeg mig til at gøre.

 

God weekend – vejrudsigten antyder, at der bliver god tid til at bage. Så god fornøjelse med det.

 

Jette