Efter fyraftensgudstjenesten i fredags blev der som sædvanlig serveret kaffe. Og kagen denne gang blev en krydderkage.

Det er ikke så ofte, der bruges valnødder i den forbindelse. Men nu har jeg jo fået en helt kasse, og så er det bare en glæde at kunne bruge løs af dem.

Krydderkage med valnødder (ca. 20 skiver)

175 gr. smør/margarine

150 gr. mørk farin

100 gr. sukker

3 æg, fra søde høns

350 gr. hvedemel

1 tsk. bagepulver

2 tsk. kanel

1 tsk. kardemomme

1 tsk. ingefær

1 tsk. nellike

1 dl. surmælksprodukt (jeg brugte yoghurt)

50 gr. rosiner

50 gr. pomerans

1 spsk. spiritus (jeg brugte vodka)

50 gr. valnødder, grofthakket

Kom rosiner og pomerans i en skål og bland med spiritus og lad det stå og trække et par timer.

Pisk smør og de to slags sukker grundigt og tilsæt æggene et ad gangen. Sigt mel og bagepulver og vend det i dejen, sammen med krydderier og surmælksprodukt. Til sidst kommes fyldet i og der røres godt rundt. Det er en lidt tung dej.

En bageform (sandkageform) fores med bagepapir og dejen kommes i og bages ved 175 grader ca. 1 time. Dæk den gerne med staniol de første 45 minutter, bag til sidst uden. Tjek med en tandstik om kagen er bagt.

Afkøl kagen, og serveres i skiver.

Vores kat Bella fulgte noget interesseret med, da der kom kage på bordet 🙂 Men kagen ligger smagsmæssigt meget fra hendes favorit spise.

Kagen har en god smag – dufter skønt af varme krydderier. Den passer perfekt til årstiden, med tid inden døre, med et strikketøj og en kop kaffe.

God tirsdag.

Jette