Jeg fik for nogle år siden en lækkerbisken – hvidt flormelis med fyld inden i. Mere kan jeg faktisk ikke huske – og så er det lidt svært at finde en opskrift, der lige rammer 🙂

Men nu har jeg gjort et forsøg. Med inspiration fra Mette Blomsterberg julebog.

Snebolde (8 – 10 stk.)

125 gr. revet marcipan

40 gr. flormelis

25 gr. æggehvide (knap en æggehvide)

Fyld:

30 gr. syltet citronskal

20 gr. svesker

Flormelis til at trille kuglerne i

Marcipan, flormelis og æggehvide røres sammen, det bliver en blød dej. Citronskal og svesker skæres i små stykker og blandes godt i dejen.

Med en ske formes en klump dej til en kugle (cirka), som trilles rundt i flormelis. Børst den lidt af med hænderne og form den, som du synes og sæt den på en plade med bagepapir. Gentag med resten af dejen.

Bages ved 190 grader ca. 14 – 15 minutter til de er let gyldne. Køler af på pladen.

Fyldet kan varieres – cocktailbær vil også gøre sig fint.

De små snebolde smager ganske fortrinligt 🙂 Men jeg kan stadig ikke huske, om det var sådan de smagte, dem jeg fik for år tilbage. Men pyt også med det.

Disse er lette at lave, og er så delikate, så der er ikke meget at betænke sig på, hvis du lige mangler noget til kaffen en dag.

Smuk november dag.

Jette