Weekenden er gået hurtigt 🙂 og har været en god weekend. Der blev plukket ramsløg, Trine fik skrevet sin Bacheloropgave færdig og jeg har været til fødselsdag. Nu venter en kort uge, men også en uge, hvor Trine fejrer fødselsdag.
I dag har jeg forsøgt mig med det grønne ramsløg-brød, og så er der blevet bagt korkage. Den hører du mere om i morgen 🙂 Igen er det rabarber, der er i spil.
Grønt ramsløg-brød
10 gr. gær
20 gr. (ca. 10 blade) ramsløg
2 spsk. olie
2 dl. vand
½ dl. surmælksprodukt
1 tsk. salt
10 gr. hørfrø
15 gr. solsikkekerner
75 gr. rugmel
ca. 250 gr. hvedemel
Hak ramsløg fint og bland det med olien, (jeg brugte minihakkeren). Kom blandingen i en skål og tilsæt de øvrige ingredienser – hold lidt igen med hvedemelet.
Dejen æltes godt igennem og sættes til hævning ca. 2 timer. Æltes igennem og formes til et brød, der efterhæver mens ovnen varmer op til 200 grader.
Bages ca. 30 – 35 minutter, og køler af på en rist.
Det er ikke helt så tydeligt at brødet oprindelig var grønt, når først det er bagt. Men inden det kom i ovnen, havde det en fin lysegrøn farve 🙂 Og duften er også fin – let hvidløgsagtig. Smagen er dog ikke nær så gennemtrængende, som den er i pestoen, jeg lavede forleden.
Men et meget brugbart brød, hvis man kan sige sådan. Det vil gå fint til enhver buffet.
God mandag – jeg nyder min fridag.
Jette
Line
Uhmmm… Lækkert! 😀
Jette Holm Rosendal
Hej Line. Tak for din kommentar, og jeg er også positivt overrasket over resultatet. Så det skal nok blive bagt en anden gang 🙂
Hilsen Jette