Dagene iler. Så det er allerede næsten en uge siden, at denne fine salat blev serveret til salmemaraton. Opskriften er lidt uden for bagekategori 🙂 men en skøn salat – især med hjemmebagt brød til 🙂 Derfor kommer den med her.
Speltsalat (ca. 25 pers.)
1 kg. speltkerner – koges efter anvisning på posen.
2½ dl. olie
Saft og skal af 2 citroner
Lidt hvidvinseddike
1 tsk. salt
Peber
Evt. hakket persille
Ingredienserne piskes godt sammen og blandes med de let afkølede speltkerner.
Fyld:
700 gr. frosne ærter
2 poser frosne edamer bønner (á 400 gr.)
1 kg. gulerødder, groft revne
2 mindre squash, i små tern
4 peberfrugter, i tern
1 bundt forårsløg, i skiver
400 gr. feta, i tern
Alt fyldet blandes med spelten, når den er blevet lun
Serveres med 3/4 liter creme fraiche, smagt til med sød chilisauce.
Det er en ret farvestrålende salat. Og der kan naturligvis bruges andre grøntsager, hvis det er andet køleskabet rummer.
At servere “grøn” mad til en aldersgruppe på 65 + er lidt et sats 🙂 Men det gik godt. Den bedste anbefaling er næsten, at en ældre dame kom og fortalte, at hun slet ikke brød sig om spelt, men denne her salat havde ændret på det 🙂 Det er jo rart at høre.
På endnu en flot dag
Jette
Karen-Vibeke
Hej!
Jeg har lige lavet din speltsalat-dog i mindre format. Jeg siger MANGE TAK for opskriften!! Salaten smagte dejligt, og jeg vil bestemt lave den en anden gang!!
Jette Holm Rosendal
Hej Karen-Vibeke. Tak for din søde hilsen, og hvor dejligt at høre, at salaten faldt i din smag. Jeg synes nu også selv at den fungerer ret godt 🙂
De bedste hilsner
Jette