Rabarber er lige nu i sæson. Jeg har stadig ikke selv rabarber i haven, så sæsonen kan godt gå lidt uden om min næse. Lige indtil graveren kom og spurgte, om jeg slet ikke skulle bruge rabarber i år 🙂

Og jo, det skulle jeg da vist.

Jeg fik nogle fine og tynde stilke med hjem, og de blev tilføjet i denne lækre tærte med både mazarinbund og kokos. Lidt inspireret af denne skønne rabarberbradepandekage

Rabarbertærte med marcipan og kokos (6 pers.)

Mørdej

150 gr. mel

75 gr. smør

35 gr. sukker

1 tsk. vaniljesukker

Ca. 2 spsk. creme fraiche

Bland mel, sukker og vanilje og smuldr smørret heri. Saml dejen med creme fraichen og læg så dejen på køl – mindst en times tid. Udrulles derefter og beklæder en tærteform ca. 20 cm. Prik bunden let med den gaffel.

Mazarinbund

100 gr. marcipan

25 gr. blødt smør

1 lille æg – gerne fra en sød silkehøne

50 gr. sukker

1 spsk. mel

Det hele røres godt sammen, og fordeles i tærtebunden.

Fyld

5-6 tynde stængler rabarber ( ca. 100 gr.)

25 gr. kokos

25 gr. sukker

Skær rabarberne i mindre stykker og bland dem med kokos og sukker og lad det trække lidt, inden blandingen fordeles øverst på kagen.

Bager ca 30 minutter ved 175 grader.

Og så er der rigtig forsommer tærte 🙂 Let syrlige rabarber og sød mazarin og god tærtebund – det var nu ok 🙂

Jeg serverede tærten til et morgenmøde – nok ikke det helt rigtige tidspunkt, men den blev nu nydt alligevel.

Og silkehønsene nyder meget, at fugleinfluenzaen er fortid – her er de på havevandring 🙂

Med ønsket om en god Kristi himmelfarts ferie.

Jette