Som jeg tidligere har konstateret, så har opskrifter virkelig deres eget liv. De dukker op i vidt forskellige sammenhænge, gennem familie, venner og kollegaer.

Opskriften her kom Ole med – Marie fra hans arbejde havde bagt disse lækre snitter – og delte gerne opskriften. Dejligt. Hendes portion var stor, ret stor faktisk, så den er blevet formindsket gevaldigt, men passer nu lige til en omgang eftermiddagskaffe i en helt almindelig familie 🙂

Kokos-kakao snitter (ca. 10 snitter)

Hindbærsyltetøj

100 gr. hindbær

45 gr. sukker

evt. lidt tom vaniljestang

Sukker og hindbær trækker lidt, inden det koger et par minutter. Afkøler og moses med en gaffel.

Tærtedej

115 gr. mel

75 gr. smør/margarine

60 gr. sukker

1 æggeblomme

evt. 1 tsk. koldt vand

Bland mel, sukker og smør og smuldr smørret til det ligner grov rasp. Tilsæt æggeblommen og saml dejen. Lægges på køl mindst en time – måske flere dage 🙂

Top

1 æggehvide

65 gr. kokosmel

85 gr. sukker

1 spsk. kakao

Det hele røres sammen.

Rul tærtedejen ud (ca. ½ cm tyk) og læg den i en 18×18 cm form med bagepapir i bunden. Fordel hindbærsyltetøjet over og bag kagen i 12 minutter ved 180 grader.

Tag kagen ud og fordel kokosmassen over og glat den lidt ud. Bag kagen videre ca. 16 minutter også ved 180 grader.

Tages ud, køler lidt, inden der evt. drysses chokoladespåner over toppen, og kagen skæres ud i fine snitter.

Og så er der bare lækre kager til kaffen. Peter og jeg nød adskillige stykker i løbet af dagen 🙂 Det er en forholdsvis let kage at bage og den kan kun gøre lykke, hvor den serveres.

God tirsdag.

Jette