Minikonfirmanderne er glade for kage 🙂 Det er nu helt fint for mig. Så er der mulighed for at eksperimentere med lidt større og mere rusikke kager. I dag blev det en bradepandekage med chokolade og kokos. Nem at lave og meget delsom.

Chokoladebradepandekage med kokos (ca. 20 stk)

5 små æg – mine var silkehønseæg

225 gr. sukker

150 gr. smeltet smør/margarine

1 dl. kokos

75 gr. hakket mørk chokolade

3 spsk. kakao

1½ tsk. bagepulver (evt. brunt bagepulver)

saft af en appelsin

300 gr. mel

Pisk æg og sukker grundigt, let og luftigt. Tilsæt den smeltede og afkølede smør og pisk godt. De øvrige ingredeinser vendes i, så det hele er super godt blandet.

Dejen hældes i en bradepande (ca. 22 x 28 cm) beklædt med bagepapir og bager ved 180 grader ca. 30 minutter. Afkøler i formen, før den skæres i firkanter.

En robust og velsmagende kage. Stykkerne bugter sig i bakker og dale 🙂 Jeg synes ofte bradepandekager har det med at hæve kraftigst på midten, og så er det svært at lave fine ensartede stykker 🙂

Det er som nævnt en god kage – men den, minikonfirmanderne fik i sidste uge, var bedre 🙂 men variation er nu altid godt.

God onsdag.

Jette