Forleden var der – igen – menighedsrådsmøde 🙂 Og ud over at jeg altid bager et eller andet brød, så kommer der også en kage eller noget sødt på bordet. Denne gang i form af små fine tærter med ribs fyld og pynt.
Jeg har ribs liggende i fryseren, og det er ikke så ofte de kommer i brug, så jeg tænkte, at dette var et forsøg værd. Og kagerne blev fine og smagte godt, de var ikke for syrlige – det var min store frygt 🙂
Små tærter med ribs (10 stk.)
75 gr. ribs
35 gr. sukker
Ribs og sukker røres sammen og trækker natten over.
Tærtedej
125 gr. mel
65 gr. smør
25 gr. sukker
evt. lidt koldt vand
Kom mel og sukker i en skål og smuldr smørret heri til det ligner rasp. Samles hurtigt med lidt vand og varmen fra dine hænder. Lægges på køl og hviler, gerne til næste dag.
Frangipane
25 gr. mandelmel
25 gr. hvedemel
50 gr. sukker
50 gr. smør
1 æg
Det hele piskes sammen – jeg har lavet den budgetvenlige udgave og kommet lidt hvedemel i. I den klassiske opskrift er det udelukkende mandelmel, der bruges. Men det gik ok med at blande de to slags mel.
Ganache
50 gr. hvid chokolade
25 gr. ribsgele
1 spsk. fløde
Hak chokoladen groft. I en lille bitte gryde varmes gele og fløde op til næsten kogepunkt. Hæld det over chokoladen og pisk grundigt. Måske det skal have lidt hjælp fra mikroovnen, for at smelte al chokoladen. Afkøles inden den hældes over de små tærter
Tærtedejen udrulles tyndt og der udstikkes små cirkler (7 cm i diameter) og små muffinsforme beklædes med dejen. Jeg har arvet min mors gamle metalforme – de er så gode til formålet 🙂
Kom en tsk. ribs i hver og fordel frangipanen ovenpå.
Bager ca. 20 minutter ved 175 grader. Afkøler i formen.
Inden servering tages de ud af formen og ganachen fordeles på toppen og pyntes med lidt ribs.
Og så er der fine og festlige tærter – med lækker smag.
Der kan helt sikkert også bruges anden frugt i tærterne, men ribs var bestemt godkendt 🙂
God torsdag.
Jette
Skriv et svar