Grovbrød med hørfrø

I sidste uge blev skuffen med mel og gryn gennemgået i sommerhuset. Og noget måtte kasseres og andet var det bare tid for at få brugt.

Blandt andet en pose økologiske hørfrø. Der er nu hørfrø nok til mange brød – men nogen af dem blev brugt i dag.

Grovbrød med hørfrø

2½ dl. koldt vand

½ dl. surmælkspodukt

1 spsk. olie

1 tsk. groft salt

1 spsk. sirup

15 gr. gær

½ dl. hørfrø

100 gr. rugmel

ca. 300 gr. hvedemel

Rør gæren ud i væsken og tilsæt de øvrige ingredienser – men kun ca. halvdelen af hvedemelet. Lad dejen stå et kvaters tid inden den æltes færdig med det sidste hvedemel. Stilles til hævning et par timer.

Æltes igennem og formes til et brød og kommes i en form eller bager på en plade med bagepapir. Efterhæver mens ovnen varmer op til 200 grader og bages ca. 30 minutter.

Køler af på en rist.

Og nu dufter køkkenet af nybagt brød – virkelig en dejlig duft. Især når der slet ikke var mere brød tilbage i huset 🙂 Det er et solidt brød, men det er bestemt også tanken. Så mætter det mere.

Og så går turen ellers ned til årets minikonfirmander – det er altid hyggeligt 🙂

God tirsdag.

Jette

Forrige indlæg

Lys og gran

Næste indlæg

Bæredygtigt julepynt

1 Kommentarer

  1. Unknown

    Denne kommentar er blevet fjernet af en blogadministrator.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Powered by WordPress & Theme by Peter Rosendal