Der er æbler overalt netop nu. Så når der er en mulighed for at bage en æblekage, så bliver den grebet 🙂 Og sommetider er det godt med en ny variation af æblekager. Denne er inspireret af Camilla Plum og hendes finurlige og rustikke univers. Kagen smager dejligt – især når den er lun 🙂 Jeg har valgt at lave kagen glutenfri.

Æblekage (6-8 pers)

125 gr. nødder (mandler, solsikkekerner, græskarkerner, valnødder, pistacie)

100 gr. havregryn (blendet til mel)

25 gr. majsmel

125 gr. sukker

125 gr. blødt smør eller margarine

1 æggeblomme

5-6 æbler

Nødderne blendes til mel og blandes med de øvrige ingredienser – undtaget æggeblommen. Smørret smuldres i dejen og til sidst samles dejen let med æggeblommen til en crumlet dej med klumper 🙂 Fordel ½ af dejen i et fad og tryk det godt sammen.

Skær æblerne i tynde både og fordel dem oven på dejen. Drys evt. med en spiseskefuld sukker inden den sidste del af dejen fordeles med løs hånd oven på. Kagen bages ca. 1 time ved 180 grader til den er godt gylden på toppen.

Yoghurtcreme

2 dl. græsk yoghurt (10 %)

1 dl. piskefløde

½ vaniljestang (kornene herfra)

1 tsk. citronsaft

1-2 spsk. sukker

Pisk fløden til blødt skum. Rør yoghurt, vanilje, citronsaft og sukker sammen og vend til sidst flødeskummet i. Og du har den lækreste bløde creme, som smager dejligt sammen med æblekagen.

På vej mod efterår – det kan nu også noget 🙂

God tirsdag.

Jette