Det har da bare været det skønneste vejr i denne uge. Med tåge og kølige morgener og så siden den dejligste solskinsdag. Dejlig lun og lige tilpas til at være ude i 🙂 Og det er blevet nydt.

Øverste billede er en mikrobuket fra den nye have 🙂 Der er egentlig ikke noget at plukke af – jeg nænner ikke at tage af de få blomster der er – men en enkelt sankthans urt blev det til og så et par kløver blomster fra den vilde afgrænsning ind til naboen 🙂 Her kommer snart en hæk, men her i sommer har naturen selv ladet gro et lille bælte af vilde blomster. Og dem har jeg bare ladet stå.

På biblioteket har jeg lånt en spændende kogebog: Gemyse, skrevet af Mette Dahlgaard Jensen. Det er en æstetisk nydelse at se de smukke billeder og undervejs blive draget ind i universet bag retterne. “Havens grønt året rundt” ligger som den røde tråd gennem hele bogen. Også den vigtige pointe – at vente med at bruge vinterens grøntsager, til det bliver nødvendigt – husk at bruge alt det efteråret byder på ens tid er. Vinteren bliver lang nok endda 🙂

Billedet er mit forsøg på at lave en af retterne. Pandestegt naan brød med karamelisseret rødløg og grønt på toppen. Smagen var ret fin – rødløgene havde en snert af jul over sig, da der var lidt kanel i 🙂

Ole har i mange år haft tomater på friland. Og med lidt blandet succes. Men i år går det godt 🙂 Jeg nyder at kunne hente tomater ind, kigge på dem og spise dem. Indtil nu har vi kunnet følge med, men jeg tror, der snart skal koges nogen af dem og gemmes til vinterens simreretter 🙂

Og så er det bare æblesæson. Jeg skal have kage med til genbrugs-kollegaerne i dag, så det er oplagt igen at lave noget med æbler. Jeg faldt over Camilla Plums video og opskrift på en rustik bagt æblekage.

Den er nu blevet afprøvet i en glutenfri udgave. Og huset dufter skønt af bagte æbler. Og kagen smager dejligt – af frø og kerner, havregryn og æbler. Cremen er en yoghurt creme med vanilje. Nu håber jeg, det hele falder i kollegaernes smag 🙂 Opskriften kommer snarest.

God weekend.

Jette