Uden for er der mirabelletræer. Fyldt med mirabeller. Men det er bare ikke min yndlingsfrugt – men synes alligevel, at jeg må forsøge at bruge bare lidt af mirabellerne. De kom så i en crumble, som kom med til genbrugsbutikken og blev serveret i kaffepausen der. Og resultatet var bestemt godt 🙂
Crumble med årstidens frugt (6-8 pers)
200 gr. udstenede mirabeller
75 gr. sukker
Køres på minihakker til en fin pure, og kommes i et ovnfast fad (ca. 18 x 23 cm).
300 gr. frugt (æbler, rabarber)
125 gr. sukker
50 gr. rosiner
Dej:
60 gr. kokosmel
75 gr. havregryn
25 gr. mandler, malet til mel
130 gr. smør/margarine
100 gr. sukker
Æbler og rabarber skæres i både og tynde skiver og fordeles oven på mirabellepureen. Drys til sidst med sukker og rosiner. Ingredienserne til dejen kommes i en minihakker – eller smuldres sammen med fingrene – og fordeles derefter over frugten.
Bages ved 180 grader ca. 30 minutter. Køler en anelse af, inden den serveres med flødeskum eller creme fraiche.
En crumble kage er ikke særlig fotogen – men den smager til gengæld friskt og dejligt.
Det er en overraskende god og lækker kage. Og virkelig en opgradering af mirabeller 🙂
God mandag.
Jette
Skriv et svar