Da jeg lavede grøn fællesmiddag serverede jeg blandt andet dahl med auberginer. Opskriften havde os, der var værter fået tilsendt, så det var lige til at gå til. Og jeg synes det smagte dejligt – der var lidt mere tyngde i dahlen på grund af de robuste stykker aubergine.

I aftes lavede jeg en ny portion – denne gang med endnu flere grøntsager. Og resultatet blev ganske fint, krydderierne smagte ret meget igennem, og det er naturligvis en smagssag, så dem kan der godt skrues ned for, eller andre kan kommes i 🙂

Og lad dig ikke skræmme af billederne – dahl er ikke en særlig fotogen ret – men den smager godt 🙂 Jeg serverede bagte kartofler og en rustik salat med æbler til. En rigtig raita (yoghurt med rå æbler) ville have passet endnu bedre.

Dahl med grøntsager (2 personer)

½ aubergine i grove tern

3 spsk. olie

3-4 champignon, groft hakket

1 løg i grove tern

1 hvidløg, hakket

1 gulerod i tern

1 dåse hakkede tomater

125 gr. røde linser

1/4 tsk. st. nelliker

½ tsk. spidskommen

1/4 tsk. chilipeber

3 dl. grøntsagsboullion

½ dl. piskefløde eller creme fraiche 38 %

3 kugler frossen spinat

1 tsk groft salt

1-2 spsk. citronsaft

peber

Svits aubergineternene i 1 spsk. olie, drys lidt salt over og tag dem op af gryden, når de har fået lidt farve. Kom resten af olien i gryden og svits de øvrige grøntsager – undtagen spinaten – lad det stå og simre sammen ca. 10 minutter og kom så krydderier, linser, tomater og bouillon ved og lad det koge under låg ca. 20 minutter. Kom så de sidste ingredienser i – også auberginerne – og lad det simre videre et kvarters tid, indtil det hele har en skøn konsistens. Smag til med salt, peber og citronsaft.

Og så er dahlen klar – den dufter dejligt og er virkelig komfortfood på en kold vinteraften 🙂 Velbekomme.

God onsdag.

Jette