Menuen i aftes var virkelig grøn 🙂 Med indslag af årstidens grøntsager og skuffernes indhold.

Salaten var en squash salat med pesto og hytteost og ristede mandler på toppen. Det smagte dejligt, og var let at lave. Squashen var et stop-madspild køb, så den blev spist med god samvittighed.

Majs er der mange af lige nu, og de smager allerbedst nykogte og spist med fingrene. Så det gjorde jeg 🙂 Det er nok ikke så elegant, men det er en fornøjelse at sætte tænderne i de flotte gule majskerner.

Jeg havde ristet nogle kikærter, som fik følgeskab af en farverig tomatrisotto. Ideen til den risotto fandt jeg på nettet, men udgaven her er min egen. Jeg bruger ofte halv risottoris og halv grødris – og det fungerer udmærket, synes jeg. Og det er klart med til at gøre retten billigere 🙂

Tomatrisotto (2-3 pers)

75 gr. risottoris

75 gr. grødris

1 løg i tern

2 fed hvidløg, hakket

1 spsk. olie

½ dl. hvidvin

1 dåse hakkede tomater

1 bouillon terning

ca. ½ l vand

25 gr. revet parmasan

1 spsk. smør

salt og peber

Varm olien op og steg løg og hvidløg ved middelvarme til løgene er klare. Tilsæt de to slags ris og lad dem suge det sidste fedstof. Tilsæt hvidvin og rør godt rundt. Varmen står stadig på middel. Når vinen er opslugt tilsættes tomaterne og bouillonterning og der røres godt rundt. Det koger stille og roligt igennem, og nu tilsættes vand lidt af gangen, når risene har suget den væske, der er i gryden. Der røres undervejs og det fortsætter til risene er møre – ca. 30 minutter. Til sidst vendes ost og smør i risene og der smages til med salt og peber. Og så er der mad 🙂

Vi blev både mætte og tilfredse.

Måske synes du, risotto er en vinterret – men i går regnede det og blæste noget, så det passede faktisk perfekt til vejret 🙂

God onsdag.

Jette