Confiterede kikærter

Det havde jeg aldrig hørt om, indtil jeg for kort tid siden læste om det i det seneste nummer af Samvirke. Jeg kender kun til confiterede andelår 🙂 Dem har jeg lavet rigtig mange af og spist næsten lige så mange af. De smager nemlig vældig godt.

Men med tanke på de grønne tilvalg – så er confiterede kikærter virkelig værd at kigge på. Kort sagt er det kikærter langtidsbagt i masser af olie og krydderier. Det er let at lave, og smager virkelig godt. Og jeg tænker at det kan sagtens komme med som en ret på julefrokostbordet i år.

Hvis du synes det hele lyder lidt mystisk – så prøv alligevel at lave en portion. Opskriften her kan sagtens halveres. Du skal dog lige huske at tænke lidt frem – for de tørre kikærter skal lægges i vand i ca. 12 timer, før de kan koges og bruges.

Jeg har taget udgangspunkt i opskriften fra Samvirke – sådan cirka. For det kommer sig ikke helt så nøje med mængden af de forskellige elementer – men der skal være godt af krydderier til at give kikærterne smag.

Confiterede kikærter

2 dl. tørrede kikærter (udblødes og koges)

11 fed hvidløg, 10 hele og et knust

30 gr. ingefær skåret i tynde strimler

400 gr. små tomater i halve eller kvarte

2 hele chilier (ikke for stærke) skåret op på langs

1 spsk. tomatpure

1 tsk. spidskommen

1 tsk. koriander

lidt gurkemeje

½ tsk. chili pulver

1 tsk. sukker

2 dl. olie (jeg brugte rapsolie)

Det hele blandes i et ildfast fad og dækkes med staniol (eller et låg, hvis du har et sådant) og sættes i ovnen ved 150 grader ca. 5 kvarter. Rør en enkelt gang undervejs.

Og når kikærterne kommer ud af ovnen dufter hele køkkenet lifligt af hvidløg og andre krydderier.

Jeg serverede kikærterne med ris og salat. Men det går også fint alene med nybagt brød til – som kan suge den smagfulde olie op 🙂

God weekend.

Jette

Forrige indlæg

En valgdag

Næste indlæg

Og runder himlens ring …

2 Kommentarer

  1. Elisabeth

    Det må jeg prøve. Lyder rigtig spændende.

    • Hej Elisabeth 🙂 Det synes jeg du skal – I er ret glade for lidt anderledes smage i jeres familie, som jeg husker det, så jeg tror I bestemt vil synes om de lækre kikærter her 🙂 God fornøjelse. kh Jette

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Powered by WordPress & Theme by Peter Rosendal