Det ord læste jeg forleden dag og tænkte, at det kendte jeg ikke, så det måtte jeg lige læse mere om 🙂 Og det viste sig, som ordet næsten siger, at der er tale om cookies, der kan spises til morgenmad. For der var havregryn i 🙂

Nuvel, om det var det ene eller andet, der gav anledning til navnet, så måtte opskriften jo prøves. Sommerhusets køkkenskuffer havde så ikke lige alle ingredienser, så der er blevet tilpasset og ændret lidt – men fine cookies er det nu blevet.

Morgenmadscookies (9 stk)

50 gr. blødt smør

50 gr. sukker

25 gr. honning

½ tsk. vaniljesukker

et nip salt

½ tsk. bagepulver

50 gr. mel (gerne halv groft)

50 gr. havregryn

1 æggeblomme

35 gr. solsikkekerner

30 gr. rosiner

1 spsk. hørfrø

40 gr. hakket mørk chokolade

Pisk smør, sukker, honning og vaniljesukker godt sammen og tilsæt alle de øvrige ingredienser og saml det til en dej. Dejen sættes i små kugler på en plade med bagepapir og bager ca. 15 minutter ved 175 grader. Køler af på pladen.

De ser ikke ud af meget mine morgenmadscookies – men det smager virkelig godt. Lidt sprøde på ydersiden og bløde inden i. Og det tog ikke mange minutter at lave dem – så det er et projekt der er overkommeligt i denne varme. Og nok hedder de morgenmadscookies, men jeg er helt sikker på, at de smager godt på alle tider af døgnet 🙂

Og inden der her til morgen blev bagt morgenmadscookies, så havde jeg sovet ude på terrassen igen. Og sovet som en sten. Hvor var det rart at vågne op til lidt køligere luft, fuglesang og en smuk himmel med skytotter på.

Og i går blev også dagen, hvor jeg for alvor kom ud at bade 🙂 Hvor var det dejligt, og temperaturen var lige som den skulle være. Det er sjældent, men nu er det tid til at komme i vandet. Jeg glæder mig allerede til næste gang.

God weekend.

Jette