Fredags glimt

 Jeg fortsætter med lidt glimt fra ugen 🙂 

Det er virkelig en mærkelig tid vi er midt i. Jeg har mest af alt lyst til at gĂĄ i hi, og vĂĄgne til forĂĄret og hĂĄbe pĂĄ at verden ser anderledes ud. Men det kan jeg jo ikke. 

SĂĄ i gĂĄr var min søster og jeg i gang med at sy mundbind. Det ville jeg aldrig have troet skulle ske. Men vi havde nu en rigtig hyggelig aften. 

Resultatet kan godt forbedres, men det kan bruges.

Jeg fĂĄr dog ogsĂĄ visir og stofmundbind fra – ja jeg ved ikke helt hvorfra, men mon ikke det er kirkeministeriet, der er pĂĄ banen her 🙂 De er dog forsinkede, sĂĄ endnu ved jeg ikke, hvordan de ser ud.

Til gengæld sĂĄ har mit venlige græskarhovede fĂĄet selskab. PræstegĂĄrden har mange gamle og høje træer, ogsĂĄ et lærketræ, sĂĄ her samlede jeg nogle grene sammen. De pynter nu ved sommerhuset, bag græskaret. Engang først pĂĄ ĂĄret købte jeg et husløg – det har hen over sommeren stĂĄet pĂĄ terrassen, og er faktisk vokset en del. Nu er det ogsĂĄ blevet flyttet og holder græskarhovedet med selskab 🙂

Det er stadig æblesæson – sĂĄ jeg havde lavet en æbledessert, som jeg havde med til aftenkaffen i aftes. En glutenfri æblekage – med drys af ristede havregryn og hasselnødder. Cremen var græsk yoghurt og flødeskum smagt til med vanilje og flormelis. Og æblemosen var med ingefær. Det har jeg ikke prøvet før, men det blev en fin smag, sĂĄ her kommer opskriften pĂĄ en lille portion æblemos med ingefær.

 Ă†blemos med ingefær

ca. ½ kilo æbler, skrællet og i både

2 spsk. vand

50 gr. sukker

½ tsk. revet ingefær

Det hele kommes i en gryde og koger ved svag varme under lĂĄg til æblerne er godt møre, og det hele kan moses let sammen. 

Det var en overraskende god variant af æblemos 🙂 Så den kan godt prøves en anden gang.

MĂĄ du fĂĄ en dejlig og hyggelig weekend – med bĂĄde Halloween og Alle Helgen.

Jette

Forrige indlæg

Venlige græskarhoveder

Næste indlæg

November

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Powered by WordPress & Theme by Peter Rosendal