Mon ikke også du har syntes, at denne weekend havde sin egen stemning. Alting i det offentlige rum ændrede sig hurtigt og gang på gang. Konsekvensen af, at alt lukker ned, bliver tydeligere og tydeligere. Trafikken på motorvejen her til morgen var meget mindre end normalt – det var langt flest lastbiler, som kørte på vejen.

Lige i disse dage er det faktisk rart at bo på landet – det er det også normalt, men lige nu gør det bare nogen ting nemmere. Der er fri adgang til luft og en tur ud på marken eller i skoven.

Men jeg kan ikke lade være med at tænke på alle dem, som bor tæt og i mindre lejligheder inde i byerne – da kan tiden godt blive lang, og meget er mere besværligt. Og grundlæggende dette med, at ens frihed er begrænset – det kan godt være lidt svært at forliges med.

Men weekenden bød også på hyggelige ting – og ikke mindst en meget smuk lørdag. Med sol og rimfrost i græsset. Påskeliljerne er godt på vej – og tages de ind, ja så går der ganske kort før de folder sig ud og lyser op.

Der var tid til nye opskrifter, så der kommer snarest en lækker nem pastaret og en opdatering af skønne hindbærsnitter 🙂

Eftersom alle gudstjenester er aflyst indtil 1. april, så er der tid i overskud, men også plads til tanker om, hvad kan vi så gør som kirke og som præst. Og Facebook viste faktisk igen sit værd, for der lå flere små videoer med præster, der holdt en andagt – bare uden menighed. Jeg var ikke helt så kreativ, men kiggede i Oles gamle konfirmations salmebog og fandt dette vers, som blev bragt på kirkens Facebook side i går:

“Styrk du og støt os, da faste vi stå,

stride og sejre i striden!

Frelser og fører, du æren skal få

nu og evindelig siden!” (Den danske Salmebog 753,5)

Ordene er 150 år gamle, men de passer meget godt til tiden lige nu.

Må du få en god og stille mandag.

Jette