Sådan lød overskriften eller titlen på en koncert i Middelfart kirke, som fandt sted i aftes. Alene titlen gør, at man – eller i hvert fald jeg – bliver nysgerrig. Og det var lige så spændende og interessant, som det lød.

Af gode grunde har jeg ikke nogle billeder 🙂 For det første var der mørkt, og for det andet, så må telefonerne ikke være tændt inde i kirken. Så der var ikke andet at gøre, end at sætte sig ned og lytte og nyde musikken.

Det var nu også ganske let – for det var et super dygtigt kor – Vor frue cantori fra Haderslev Domkirke – som sang. Stort set uden musikledsagelse og altså kun med deres egne stemmer som instrument. Og det var en fornøjelse.

På plakaten stod: “Drøm dig væk, himmelsk vokalmusik i mørklagt kirke” Og sådan var det. For når du knap nok kan se korsangerne, så skærpes din hørelse, og du lytter efter på en anden måde. Og deres skønne sang forplantede sig rundt i kirken – uden en eneste mikrofon. Er det ikke utroligt? Men kirkerum kan noget med lyd 🙂

Repertoiret var blandet, der var ikke meget jeg kendte, men det gjorde ikke noget – det var godt blot at lytte og nyde.

Koncerten var godt besøgt – heldigvis. Og alle gik hjem med en forunderlig oplevelse i kroppen.

Og hvilken mulighed var det ikke – ganske gratis – at kunne være med her. Jeg sad flere gange og tænkte på ordet – vellyd – for det var det. Smukke toner og dejlige stemmer, der havde den fineste klang. Kroppen faldt til ro og skuldrene sænkede sig, en virkelig fin aften.

Må du få en dejlig weekend.

Jette